Новото учебно заведение ще се намира в близост до спортна зала „Арена Бургас“

🚀Държавното спортно училище „Юрий Гагарин“ и Община Бургас започват процедура за създаването на концепция за изграждането на изцяло нова база на учебното заведение.

📰Проектът ще се реализира по процедура Концепции за интегрирани териториални инвестиции на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Спортното училище ще работи в партньорство с Община Бургас по реализирането на концепцията. Тя ще премине няколко етапа на одобрение преди да бъде дадено съгласие за финансиране.

📌Новото спортно училище ще се намира в близост до спортна зала „Арена Бургас“ и ще разполага с тренировъчни зали, басейн, общежитие и открити зони за спорт.

💡Основният акцент на концепцията за новата гимназия е развитието на образованието и ученето през целия живот чрез изграждане на необходимата материално – техническа база. В подготовката и реализирането на идеята за ново спортно училище със свои идеи участват представители на местната власт и гражданското общество, в това число Община Бургас и спортни клубове от града, сред които Плувен клуб „Бриз“, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик – 2011“ Бургас, Клуб по класическа борба „Черноморец“, Клуб по борба „Черноморец“, „СКХГ Черноморец“.

ℹ️ Развитието на образованието на територията на община Бургас е един от безусловните стратегически приоритети на Плана за интегрирано развитие на община Бургас през периода 2021-2027 г. Предложението за партньорско споразумение между Спортно училище „Юрий Гагарин“ и Община Бургас ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет.

🔗За още бургаски новини – https://burgaslikesyouth.bg/news/.