Black Eyed Peas са поредните звезди на световната музика, които ще видим и чуем в Бургас. Те са хедлайнери на Breeze Fest 2023, който ще се проведе тази събота, 22 юли, в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

По този повод се очакват хиляди гости на града. Част от тях ще дойдат с лични автомобили. Предварително се обръщаме към тях с молба да търсят възможност за паркиране в периферни части на Бургас, тъй като централната си има своя лимит. Варианти са откритият общински паркинг на ул. „Гурко“, паркинг „Пиргос“ в к-с „Лазур“, частният подземен паркинг на пл. „Кирил и Методий“.

В събота и неделя синя зона няма, но е активна зелената в районите край морето. 

Ако сте на хотел или квартира в бургаските жилищни комплекси и квартали, оставете автомобила си там и използвайте удобния ни градски транспорт.

Иначе Община Бургас ще обособи в деня на концерта специална зона на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон 1“. Посетителите ще могат да оставят колите си в двете десни ленти. Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила за времето от 15.00 часа на 22 юли (събота) до 05.00 часа на 23 юли (неделя). Това бе уговорено по време на среща между представители на Община Бургас, служители на реда, контролни органи и институции, ангажирани с провеждането на концерта.

Освен това, заради фестивала на 22 срещу 23 юли ще бъдат изпълнени извънредни курсове по линии Б11 и Б12 – с тръгване в 00.00 ч. от начални спирки. В града функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници в интервала от 23:30 до 04:00 ч.

„Препоръчваме на всички наши клиенти да използват мобилното приложение https://transport.burgasbus.info/, откъдето може да се следи в реално време графикът на градския транспорт“, казват от „Бургасбус“.

Следвайте инструкциите и спазвайте правилата, за да избегнете нежелани санкции! Община Бургас желае незабравим уикенд и прекрасно лято на всички свои гости!

Линк към Facebook събитието – тук.