Открит за кандидатстване е интензивен четириседмичен курс, предназначен за тийнейджъри, които желаят да научат и овладеят изкуството на онлайн дебата. Курсът ще обхване ключовите аспекти на един дебат – аргументационна структура, изследователски техники, изграждане на аргумент, както и напредничави техники като стратегии за опровержение и убеждаваща риторика.

По време на първия уикенд участниците ще бъдат запознати с основните концепции и структура на дебатите, с различните му форми, а също така ще научат за изкуството на аргументацията. След това ще разберат как да правят проучванията за своите дебати, как да изградят силни аргументации, както и как да установяват и опровергават логически грешки.

Третият уикенд ще задълбочи познанията им в усъвършенстваните техники, като специално ще се наблегне върху убедителната реч и критичното мислене, което ще помогне на участниците да анализират по-добре и да отговарят правилно на аргументи. В последния уикенд младежите ще се научат как да използват онлайн платформите за дебати, ще разберат повече за етикета, който изисква онлайн дебата, както и как да управляват своята онлайн идентичност. В края на курса ще бъде проведен дебат, който ще позволи на участниците да приложат всичко научено до момента.

Съчетавайки инструкциите, интерактивните дейности и поставянето на индивидуални задачи, курсът цели да подготви участниците с необходимите умения и увереност да се включват ефективно в онлайн дебати и да изграждат основи за по-нататъшно развитие в тази област.

Акценти:

 • Интензивният 4-седмичен дигитален курс предоставя на тийнейджърите ключови умения за участие в дебати;
 • Добре дошли са младежи от цял свят;
 • Курсът е подходящ и за хора, чийто майчин език не е английският;
 • Няма такса за регистрация;
 • Курсът дава идеалната подготовка за тези, които желаят да се включат в „The Debate Academy“.

Допустими са младежи:

 • на възраст от 13 до 17 години;
 • без значение от националността им;
 • с или без предишен опит;
 • с ниво на английски език: B1;
 • с добра интернет връзка.

Ползи от курса:

 • напълно е финансиран;
 • други:
 1. Критично мислене: подобряване на способността да анализираш и да отговаряш на аргументи;
 2. Разбиране за дебата: опознаваш различните форми на дебата и задълбочаваш разбирането си за изследователските и аргументационните техники;
 3. Комуникационни умения: подобряваш способността си да изразяваш своите мисли и идеи;
 4. Добиване на увереност в онлайн пространството: научаваш етикета на онлайн дебата, добиваш увереност да говориш пред публика.

Как да кандидатстваш?

 1. Попълни тази апликационна форма, след което екипът ще я разгледа и ще се свърже с теб възможно най-скоро. Крайният срок за кандидатстване е 15 август т.г.
 2. Явяване на интервю: ако си одобрен, може да получиш покана за интервю, за да бъдат оценени способностите ти за изразяване и критично мислене.
 3. Резервирай своето място: потвърди участието си.
 4. Срещни нови приятели и започни да дебатираш.

За повече информация – тук.