„Time Heroes“ и „Hour Space“ организират втора част на „Уебинари в помощ на активизма: Пътеводител из емоциите, съпътстващи работата с кауза”.

„Работата в гражданския сектор е изпълнена с различни предизвикателства, а стремежът ни да постигаме промяна в обстоятелствата около нас често води до широка палитра от преживявания. В първата част на нашия уебинар, посветен на ориентацията в този сложен лабиринт от емоции, разгледахме вината, тревогата, самотата, вълнението и гордостта, които носи работата с кауза. Във втората част на този своеобразен пътеводител обаче ще се фокусираме най-вече върху емоциите, които изпитваме при общуването с другите. Целта – да съумеем не просто да овладяваме усещането за раздразнение, безнадеждност, гняв и отчаяние, а и да открием и създаваме всички положителни емоции, които ни носи съвместната работа – в това число вдъхновение и чувство на свързаност“, посочват организаторите.

Семинарът е подходящ за теб, ако:

  • си професионалист от сферата на социалните, психологически и медицински услуги;
  • си доброволец или човек, който иска да бъде в помощ на другите;
  • искаш да се погрижиш за емоционалното си състояние и да бъдеш пълноценен във взаимоотношенията си с околните.

Програма:

Какво е да работиш с хора?
– Интерактивно упражнение
– Емоционалните аспекти на работата с хора в контекста на доброволчеството и активизма

Кои са „другите“, когато работим с кауза?

„Сговорна дружина планина повдига“ – емоциите, които изпитваме по отношение на другите
– Гняв
– Отчаяние
– Вдъхновение
– Свързаност

Свързване с другите през емоциите – интерактивно упражнение
Овладяване на емоционалното ни състояние – интерактивно упражнение
Заключение

А кой води семинара?

Надежда Маркова е психолог и психотерапевт с близо десет години опит с деца и възрастни. В темите, които представя, Надежда залага на базираните на изследвания данни и структурираните практически техники. Професионалните ѝ интереси са в областта на емоционалната регулация, справянето със стреса и асертивната комуникация. Надежда е автор на блога „Друми помежду ни“, който разглежда психологически теми, свързани с деца и възрастни. Тя е и част от екипа специалисти на hOUR THERAPY – социална придобивка за подкрепа на хората в компаниите чрез психотерапия. Събитието се организира от TimeHeroes, Hour Therapy и Надежда Маркова с подкрепата на Points of Light.

 Запиши се за участие на този линк: https://bit.ly/webinar-emotions-part-2
Кога: 12 юли (сряда), 17:30 – 19:00 часа
Къде: онлайн (след записване ще изпратим покана с детайли)
Вход: свободен
Срок за записване 12 юли, 11:00 часа.