Студенти и ученици от Бургас ще премерят знания в образователната еко игра „Климатична фреска“ утре, 04 април от 13.30 часа във Факултета по обществени науки на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Участниците в климатичната фреска ще бъдат разпределени на няколко работни групи, а целите на уъркшопа са: получаване на повече знания за климатичните изменения, забавление, работа в екип и активност.

Събитието се организира от отдел „Младежки политики и превенции“ на Община Бургас със съдействието на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Благодарение на него участниците ще преминат през увлекателен процес, който ще им помогне да открият връзката между причините и последствията, свързани с изменението на климата и да потърсят възможни решения за излизане от кризата.

Участниците в климатична фреска могат да станат фасилитатори и да продължат разпространението и приложението на вече изградените умения.

За участие се изисква предварително попълване на формуляра: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScCCu…/viewform

Този метод не само прави темата за изменението на климата по-достъпна и интересна за учениците и студентите, но и ги провокира да анализират и разбират важността на този проблем за света.

„Климатичната фреска“ е създадена във Франция през 2015 година, а от 2018 година се разпространява в целия свят. Само през последните няколко години достига над 1 500 000 души от близо 60 държави.