🌊🪸 Най-новата инициатива, създадена изцяло от младежи – „Ние с морето”, кани всички да се включат в екоакция по повод Международния ден на Черно море – 31 октомври. Събитието ще се проведе ден по-рано – на 30-и (понеделник), от 13.00 часа. Сборният пункт е „Сакса бийч” на Северния плаж в Бургас.

🐠Това е първата част от екологичното начинание, чието продължение ще бъде на 26-и ноември в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Тогава всички на възраст от 15 до 29 години ще имат възможност да се включат в събитие, посветено на опазването на околната среда. Организаторите са подготвили редица изненади, а подробностите ще бъдат оповестени скоро в социалните мрежи – Ние с морето; niesmoreto.

🫧„Ние с морето” се създаде по идея на четири момичета от Бургас – Микаела, Мартина, Глория и Росица, участвали в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят свой собствен проект със значима кауза, който да се пребори за финансиране. След успешната защита пред комисия реализирането му е вече факт.

✨„Присъединете се към инициативата ни по почистване на плажната ивица, за да бъде морският ни град едно по-красиво и уютно място. Ще бъдат осигурени хигиенни материали, ръкавици и чували за опаковане и извозване на отпадъците”, заяви главният организатор Микаела Илиева. Събитието, посветено на Деня на Черно море, беше подкрепено и от концесионера на Северния плаж в Бургас.  

📌Средствата по инициативата са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г.