📚 Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7. клас през тази учебна година ще е на 19 юни. По математика ще е на 21 юни. Това са утвърдените със заповед на министъра на образованието и науката дати след приключилото обществено обсъждане, съобщиха от МОН. Изпитите са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години. Целта е седмокласниците да имат повече време за подготовка.

📌Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците. По български език и литература на 10 юни. По математика – на 12 юни, като дните ще са учебни. Националното външно оценяване в края на 4. клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика).

📌Държавният зрелостен изпит по БЕЛ ще бъде на 17 май. Втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май. Тези дни, както и датите на изпитите от НВО за седмокласниците по БЕЛ и по математика, са неучебни.

✨ След приключване на общественото обсъждане есенната ваканция на учениците е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември предвид насрочените избори за местна власт, като се запазва броят на ваканционните дни. Коледната ваканция ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната – от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април – за учениците от 12. клас.

🔗 Заповедите на министъра на образованието и науката можете да прочетете тук.

***

👉 Открий още полезни новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/.