⚽ С голям ентусиазъм и пожелания за сбъднати мечти бе открито ново спортно игрище в Бургас. То е в двора на ОУ „Найден Геров“ в ж.к. „Меден рудник“. По време на церемонията лентата прерязаха кметът Димитър Николов, Петър Алексиев – председател на ДФК „Звездичка“, Лазар Налбантов – директор на училището, и Иван Митов от „Планекс“ Бургас – главен изпълнител на строителните дейности. Отец Серафим отслужи водосвет, имаше богата музикална програма и футболни демонстрации, както и различни изненади за присъстващите на събитието.

📌„Нека мечтите станат реалност. Партньори сме на инициативата, защото децата и спорта трябва да имат подходящи условия за тренировки, футболни срещи и турнири. „Меден рудник“ е място, което заслужава тази придобивка. Честито!“, каза кметът Димитър Николов.

📌„Благодаря на Община Бургас, на директора на училището и на всички, които се включиха. Инвестицията е сериозна и сами нямаше да се справим. ДФК „Звездичка“ ще ползва комплекса извън учебно време при съгласуван график с ръководството на учебното заведение“, каза Петър Алексиев.

📌„Когато усилията са общи и целта е една, нещата се постигат. Качваме нивото в областта на спорта и това е в общ интерес на всички.“, каза директорът на училището Лазар Налбантов.

🥅 Спортното игрище разполага с дренажна система, положена след цялостно изравняване на нивата на терена, изкуствена тревна настилка, осветление, видеонаблюдение, скамейки за зрители и ремонтирани съблекални за ученици на учебното заведение и клуба.

🩰 В пъстрата програма по откриването участваха „Балетна школа за принцеси“, мажоретен състав към ДГ „Делфин“, Танцов ансамбъл „Лазур“, гайдарски състав от Народно читалище „Паисий Хилендарски“.

🔗 Открийте още бургаски новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/