🕊️ Ако обичате природата, ако искате да научите повече за птиците от опитни експерти, ако искате да следите миграцията на пойни птици край Дуранкулашкото езеро и имате научни интереси, свързани с опръстеняването на птици, включете се в лагера за опръстеняване на птици на Дуранкулак.

✅Целта на лагера е изследване на миграцията на птиците по Западночерноморския прелетен път „Виа Понтика“. Това се прави чрез опъстеняване на птици. Опръстеняването е един от най-простите и същевременно важни методи за изучаването на птиците и тяхната миграция. Това маркиране позволява да се следи както движението им в рамките на дадена територия, така и миграцията на дълги разстояния от и до техните места за зимуване. Опръстеняването често е и единственият начин да се наблюдава продължителността на живота при птиците и възрастта, в която достигат полова зрялост и започват размножаване. Благодарение на него се генерират данни за степен на оцеляване, причини за смърт, възраст и размер на популацията за даден вид птица. Други цели на лагера са обучението на нови изследователи и опръстенители на птици, както и на доброволци от всички възрасти в изучаване и опазване на природата.

📌Научете повече -> https://www.facebook.com/Durankulak.Bird.Ringing.Camp

📌Ако искате да сте доброволец -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yDgvaXFjVurHyRIW3rZF0HlcVtcDQPu1mlDmTR0BPig/edit?pli=1&fbclid=IwAR12Uh-gGwlHXG-WTGR-ez_5T8p4kxWX-fOKiS0PLCyzHR72fJUvkFJVMkw#gid=0

🔗Открий още възможности -> https://burgaslikesyouth.bg/opportunities/