📌В последните години все повече формални и неформални организации в градовете в цяла България работят за устойчивото обновяване на градската среда с активното участие на гражданите и разпространяват глобални тенденции за иновативно и включващо създаване на качествени места, в които хората искат да живеят, работят, учат и играят.

👉 С първия национален форум Placemaking Connected: Bulgaria се поставя и официален старт на национална мрежа на организациите, които разпространяват и прилагат практики за иновативно и включващо градско развитие в страната.
🤝 Форумът ще събере активни организации от страната и ще осигури възможност за обмяна на опит и идеи. Ще поставим основата на:
📌дискусия за решаване на общите казуси и проблеми с участието на международни експерти и политици;
📌създаване на споделена визия за развитие на новоформиралия се сектор.

За целта организаторите планират:
🖈еднодневна международна конференция на 1 септември в необитаемата сграда на Сточна гара, станала известна в рамките на дългосрочна placemaking инициатива;
🖈изложба на успешни български проекти;
🖈тематични работилници на различни български организации по актуални техни казуси.

🛎Регистрация: Достъпът е свободен, но е необходима предварителна регистрация. Моля направете своята регистрация в следния формуляр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfihufrrMy6VbyQvaWNlwd_WoONXpYrtbmyMfUKA1jIc2RhuA/viewform?fbclid=IwAR1hUS2v3PfPlE13kdfix70Gzaq9lRZ2k4Fr-GGkt4HxglCZDFRnxaPQ3IA

📌Къде – София, България
⌛Кога – 1-3 септември 2023
❓Кой – Сдружение BG Бъди активен, ГРАДОСКОП и Агенция Имп-Акт

***

🔗За още добри възможности: https://burgaslikesyouth.bg/opportunities/