И тази година тематичните уикенди в Бургас спазват желязното правило „за всекиго по нещо“. От 18 до 20 август светлините на прожекторите ще се насочат към младите хора в града. Поредните издания на Teen Boom Fest и Burgas Skate Оpen ще накарат морския град да пулсира с младежкки вайб.

Любимите певци, инфлуенсъри, актьори, влогъри и тиктокъри на новото поколение ще ви очакват за поредна година на Морска гара.

„Елате на най-мащабните фен срещи в България и на най-вълнуващия концерт, за да се забавляваме заедно на 19 и 20 август, от 16.00 часа! Ще бъде епично!“, споделят организаторите на най-мащабното събитие от подобен характер.

Четвъртото издание на най-голямата младежка проява TEEN BOOM FEST’23 провежда мащабна кампания срещу насилието и агресията във всичките им форми. Инициативата е насочена към превенция на агресията, създаване на сигурна среда, формиране на култура на общуване сред малолетните и непълнолетните без насилие и без използване на езика на омразата. Основната цел е чрез положителни послания да бъде спрян физическият и психически тормоз сред подрастващите и да бъде провокирана позитивната енергия в тях.

Входът за събитието е напълно безплатен, като фен срещите ще започнат от 16.30 ч., а А взривяващата концертна част ще стартира в 19:00 часа! Очаквайте много хитове, танци и изненади!

Вижте кой ще се включи във фен срещите и концертите на 19 и 20 август:

На 19 август на фен среща ще видите Megsunn, Linsho, Лили Аначкова, EVA, Димитър Пурнаво, Torino & Pashata, D-ZASTA, Иван Тишев, Габи и Десо („Един за друг“) Димана и Христо („Един за друг“) Вики и Георги („Един за друг“) . Любимите звезди ще ви очакват от 16.30 часа.

20 август фен срещи: Alexander Vlog DENI Йоан – Петър Alexcheto BlackGogo Presinka Ei Bo, Ива Мандичева Ronsy & Chole Алекс и Влади Hyperkong Alexander Vallentine, Ивайло Захариев. КОНЦЕРТ: Алекс и Влади FYRE & THEO V:rgo & Emil TRF.

Повече информация можете да откриете тук: www.facebook.com/events/145014941943238

На 18-20 август градът ни за пореден път ще е домакин на единственото международно скейт състезание в България. В предстоящото 9-то издание на Burgas Skate Open ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Швеция, Италия, Испания, Великобритания, Нидерландия, Колумбия и Бразилия. Организатори на събитието са Сдружение „Скейт Клуб Сливен“ и Amnesia Skate Shop по проект. То се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

В първия ден на събитието, между 16.00 и 20.00 часа, на площад „Тройката“ най-добрите майстори и бъдещи такива ще спрат дъха на публиката със своите каскади и трикове. Атрактивните изпълнения ще се състоят на специални скейтборд съоръжения, част от които са специално изработени за тазгодишното състезание от „Gerasim skatepark“. Уредите се даряват на града и ще останат за трайно ползване от бургаските любители и майстори на дъската.

Следващите два дена, събота и неделя, са запазени за същинското скейт състезание, което ще се проведе в най-модерния у нас Скейт парк „Изгрев“. В надпреварата за призовите места ще премерят сили предимно скейтбордисти от България, както и редица чуждестранни гости. Осигурен е награден фонд, който да стимулира участниците да дадат най-доброто от себе си. Състезателната част ще започва в ранния следобед и ще приключва до 20.00 часа. За повишаване на настроението и адреналина ще се грижи диджей.

Акцент в програмата на 19 август ще бъде изпълнението на Неманя Радичевич. Той е WCMX спортист с увреждания от Сърбия. Неманя ще изпълни опасни каскади и трикове със специално адаптирана за целта инвалидна количка – WCMX стол. WCMX е спорт и означава Мотокрос за инвалидни колички. Известен е още като „каране на кънки“ в инвалидна количка. Тазгодишното издание на Burgas Skate Open отново ще има и съпътстващи културни събития.

Ето и пълната програма за Burgas Skate Open 2023: www.facebook.com/BurgasSkateOpen,

ПЕТЪК , 18 АВГУСТ

Събитие –Демонстрации „Кеш фор трикс“

Място на провеждане: пл. „Тройката“ Бургас

Времетраене: 16:00 часа – 20:00ч.

Събитие –Фото изложба

Място на провеждане: галерия „Г. Баев“

Времетраене 20:00 часа – 22:00ч.

СЪБОТА, 19 АВГУСТ

Събитие – * Квалификации джем сешън формат

Категория Мъже

Категория Жени

Място на провеждане: Скейт парк „Изгрев“

Времетраене 16:00 часа – 20:00ч.

Събитие –Изложба

Място на провеждане: Регионална библиотека „П.К Яворов“

Времетраене 21:00 часа – 22:00ч.

НЕДЕЛЯ, 20 АВГУСТ

Събитие – * Полуфинали – рън формат

Категория Мъже

Категория Жени

*Финал – рън формат

Категория Мъже

Категория Жени

* Best Trick

* Награждаване

Място на провеждане: Скейт парк „Изгрев“

Времетраене 16:00 часа – 20:00ч.

Събитие –Кино прожекция

Място на провеждане: открита сцена „Охлюв“

Времетраене 21:30 часа – 22:30ч.

Още едно интересно събитие с внимание към младите хора ще се проведе в следващите дни. Между 20 и 25 август Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по дебати – най-голямото състезание по парламентарни дебати в Европа. То ще събере над 560 студенти от всички елитни университети на стария континент. Нашият град победи в надпреварата за домакинството на престижния форум в конкуренция с Лондон, Дъблин, Амстердам, Мюнхен и Санкт Петербург!

Събитието ще се проведе в Бургаски свободен университет, официалният език е английски език, като ще да допускана и публика.

Програмата на събитието, което ще привлече в нашия град 240 отбора от цяла Европа, предвижда дебати на вълнуващи и социално значими теми във формата на Британския парламентарен дебат.

В Британския парламентарен формат четири отбора с по двама членове спорят на определена тема, като имат петнайсет минути да се подготвят преди началото. Дебатира се пред един или повече съдии, които решават кой ще победи. На форума сред организаторите ще видим и финалистите от Световното първенство в Мадрид – Николай Ангелов и Румен Маринов, които прославиха страната ни в надпревара с представителите на Харвард, Принстън, Станфорд, Кеймбридж и Оксфорд.

Европейското първенство се организира от Асоциация „Дебати“ България и Община Бургас, в сътрудничество с БСУ, РУО-Бургас, Международен младежки център и ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“.

***

Открийте още събития в Бургас – https://burgaslikesyouth.bg/events/.