22-24 септември 2023

Инициативата има за цел да изследва възможностите за фотолов и наблюдение на диви животни в Стара планина. Целта е да се съберат на едно място хора, свързани с фотографията на диви животни, наблюдението на фауната и ентусиасти с отношение към природата и нейните обитатели.

За събитието:

Фотоизложба и обмяна на опит в природата. Специализирано издание в нестандартен формат, като домакините ще се опитат да създадат атмосфера, засягаща всички човешки сетива. Експониране на снимки на диви животни, прожекции и презентации на различни организации, озвучаване, дегустация на местни храни и напитки. Посетителите ще имат възможност при желание да закупят местна храна и други интересни неща, свързани с темата на мероприятието. Организаторите ще се погрижат за фотоизложбата и добрата атмосфера, като за обмяната на опит ще се разчита на самите участници. Очаквайте повече подробности за Wildlife събора.

Какво да носим?

Ще се спазват принципите за посещение на планина и хижа. Без генериране на отпадък – „каквото си донесеш, такова си взимаш“. Раница с основни неща, като носенето на фотоапарат, спортна оптика или друга техника, свързана с темата, са препоръчителни, тъй като посещението е своеобразна разходка в природата от една страна, а от друга – може да спомогне за обмяната на опит.

С какъв транспорт?

В махалата пътят е тесен с лоша асфалтова настилка и няма достатъчно места за паркиране. ВНИМАНИЕ! Участниците ще бъдат приканени да се придвижат пеша. Ще бъдат предложени различни локации за паркиране на около 1км. (10 – 20 минути ходене) от мястото на мероприятието (хора в неравностойно положение могат да бъдат допуснати с автомобил при предварителна заявка).

Къде можем да отседнем?

В района на село Валевци и град Априлци има къщи за гости и хотели, но ще бъдат предложени и различни места за къмпингуване, при желание.

Кой може да участва във фотоизложбата?

Всеки, който притежавате снимки на диви животни, заснети в Стара планина.

Стремежът на организаторите е да осигурят възможност за изява на колкото се може повече участници. Мероприятието не е с конкурсен характер и организаторите си запазват правото при голям брой желаещи да подберат така съдържанието на експозицията, че да осигурят максимално разнообразие на представянето. Всеки притежател на снимки на диви животни, заснети в Стара Планина, може да ги изпраща не по-късно от 22.08.2023г. на имейл адрес: karashkahouse@gmail.com

Кой може да посети събитието?

  • всеки, който има интерес към фотографията на диви животни в естествената им среда;
  • който обича да задоволява естетическите си потребности чрез изкуство вдъхновено от природата;
  • който би искал да опита прясна и чиста храна от местни фермери;
  • всеки, който иска да изпробва фотографска техника и аксесоари на едни от водещите световни брандове;
  • който би искал да прекара малко време в екологична и автентична обстановка в природата;
  • всеки, който иска да научи повече за каузите на различни природозащитни организации.

Къде?

Ваканционен дом „Карашка” в Махала Караците, село Селище, община Севлиево. Повече за мястото можете да научите на www.karashka.com.

Кога?

Събитието ще се проведе в рамките на 3 дни – от 22 до 24 септември т.г. от 9.00 до 19.00 часа. Всеки, който желае, ще може да посети събитието в удобен за него ден и час.

***

За още интересни възможности – https://burgaslikesyouth.bg/opportunities/.