Поканени за участие в национален конкурс за визуална творба, посветена на климатичните промени, са всички ученици с креативно мислене, интерес към науката и грижа за околната среда. В надпреварата могат да се включат ученици, живеещи в България, на възраст от 15 до 18 години.

Творбата трябва да отразява предизвикателства, съществуващи в средата около вас (училище, село, град, семейство, друго) или възможности за положителни решения.

Можете да представите необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда – например затопляне на атмосферата, изменение на климата, замърсяване на планетата, застрашени биологични видове, обезлесяване.

Предложението се представя под формата на кратък видеоклип с продължителност до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея.

Жури от учени ще излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории. Ще има и вот на аудиторията. Победителите ще бъдат наградени по време на откриването на Европейската нощ на учените, което ще се състои на 29 септември 2023 година.

Как да участвате?

Запишете и публикувайте своя творчески проект в Инстаграм и изпратете линк към него на адрес: association.cra@gmail.com като цитираш в полето subject/тема – За Конкурса „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“.

В мейла добавете:

– име и фамилия;

– заглавие на проекта, кратко описание;

– контакти: мейл адрес, телефон, пощенски адрес;

– възраст и училище.

Срок за изпращане на проектите: 18 септември 2023 г.

Конкурсът е част от проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените).