Ученици от НЕГ „Гьоте“ сами боядисаха оградата на училището си. Това се случи в рамките на проектна седмица в учебното заведение, в която бяха разработени и представени 17 проекта.

В работата, осъществена под ръководството на екипи от учители от различни предметни области, се включиха учениците от четири випуска на гимназията. Децата имаха възможност не само да приложат на практика придобитите в учебните часове знания, но и да развият умението си за екипна работа, адаптивност, креативност и проява на емпатия.

Основна цел на единия от проектите, с ръководители г-н Петко Георгиев и Жени Чора, бе съставяне на бизнес план, финансиране и боядисване на училищната ограда, намираща се до новата спортна площадка, изградена с финансиране по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища със съдействието на Община Бургас.

Учениците изготвиха финансов план, създадоха маркетингова кампания и набраха средства чрез провеждането на базар, със средствата от който се снабдиха с необходимите материали. Част от средствата, събрани на базара, бяха дарени за благотворителност – закупуване на лекарство на болно дете.

Чрез ентусиазма и екипната работа на учениците не само се реализира целта на проекта, но се подобри и материалната база на училището – районът около новата спортна площадка, изградена със съдействието на Община Бургас.