В продължение на 2 дни Бургас ще бъде домакин на изключително атрактивни състезания по планинско колоездене. Първото е в събота на местността „Шилото“ в ж.к. .“Меден рудник“ и е в дисциплината DH „Бургас 2023“. На следващия ден, неделя, младите колоездачи ще се състезават в дисциплината „Дърт джъмп“. Надпреварата е на Байк парк в Морската градина. Организатор на двете състезания по планинско колоездене е клуб „Шор Инвейдърс“ със съдействието на Община Бургас.

Над 60 състезатели от цяла България ще влязат в битката за купите, медалите и предметните награди. Те са разпределени в няколко категории. Първата е на най-малките до 9 години. Последната е за над 17-годишни. Домакините от „Шор Инвейдърс“ ще се представят с 20 колоездачи.

Стартът на „Шилото“ в събота ще бъде даден в 13:00 часа, а награждаването ще започне в 14:00 часа. В неделя началото на Байк парка е от 12:00 часа. Церемонията по награждаване е час по-късно – в 13:00. Двете състезания са предпоставка за много атракция, спиращо дъха каране и висок адреналин за колоездачи и зрители. На местността „Шилото“ е десето юбилейно издание, а за 11-ти път надпревара ще се проведе на Байк парка в Морската градина.