След традиционния за Бургас уикенд на тема „етно“ и мидени деликатеси, следва нещо ново! В последните дни на месец юни градът ще ви посрещне с Палеоуикенд. Акцентът в него ще бъде организираният от Регионален исторически музей – Бургас и Националния природонаучен музей при Българска академия на науките Палеофест 2024. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия назад. Ще научите интересни неща за видовете фосили, динозаврите, произхода на африканската савана и още много.

Любителите на хоровата музика в рамките на три дни ще могат да се насладят на фестивала с международно участие „Нека да е лято…“, а на сцената на Летния театър ще се лее фолклор! Фолклорен танцов ансамбъл „Никола Гинов“ отбелязва 50-годишен юбилей с впечатляващи изпълнения и хореографии, които ще сгреят всяка душа.

Събота, 29 юни, е специален ден за Авиомузей Бургас, който отбелязва рождения си ден. Тогава ще можете да разгледате експозицията с уникални екземпляри на гражданската и военната авиация безплатно цял ден. Тези и още много вълнуващи събития ви очакват в най-любимия морски град Бургас.

Програмата може да разгледате тук.