На 3 юни (понеделник), от 18:30 часа в платформата Zoom Коалиция за медийна грамотност организира уебинар с участието на журналистите Фани Бъчварова и Кристиян Юлзари, насочен към ученици и младежи, които искат да се включат във второто издание на конкурса за кратко видео „Медийната грамотност е…“. Краткото онлайн обучение ще им помогне да представят достъпно за връстниците си темата за медийната грамотност чрез интересно и завладяващо видео (вижте повече за конкурса ТУК).

На финала на състезанието авторите на трите най-добри произведения ще получат награда под формата на оборудване/ техника по техен избор на стойност 1 100 лв. Кристиян Юлзари ще разкаже повече за ключовите съвременни умения, свързани с медийната грамотност, необходими ни да отсяваме и анализираме ежедневния огромен поток от информация. Фани Бъчварова ще открои основните елементи, които трябва да съдържа вълнуващото видео, така че да приковава вниманието и да ни накара да се замислим. Участието в уебинара е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация ТУК.

За лекторите: Фани Бъчварова е специалист по създаване на видео съдържание за дигитални медии, журналист и съосновател на Мотиф Медия. Кристиян Юлзари е журналист на свободна практика. Професионалният му път започва още в гимназията, когато става част от редакцията на националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media. Оттогава досега отразява вътрешната политика за регионални и национални медии. Носител е на наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“, Web Report и “Червена линия” на Антикорупционния фонд. Влючете се.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.