🎤✨Танцов мултимедиен спектакъл с музиката на Маестро Страцимир Павлов гостува в Културен Дом НХК в град Бургас на 13.10, от 19:00 ч.!

✨Спектакълът TALES of the BLACK SEA / Приказки за Черно Море (с музиката на Страцимир Павлов) е събрал в себе си легенди, предания, съкровища и вярвания за силата на водата в българския бит и култура. От древни времена мистичността на този дар ни съпътства и има основна роля в нашата идентичност.

🌊Черно море е неразгадаемо, с особен характер и криещо много тайни. От изчезнали кораби и моряци, до нетипични течения, понякога бурно и мътно, понякога оловно-розово, спокойно като езеро, то има пъстър характер и свои нрави и не прилича на нито едно друго. Сякаш разказва за нас самите във всичките ни измерения. Непреходен свидетел на приключението „Живот“.

📜„Приказки за Черно море“ съчетава елементи от различни изкуства – музиката е комбинация от етно мотиви, класически меси и съвременен звук, а хореографията е оцветена с класически и съвременен танц, krump и hip hop. Композитор и диригент на музикалния материал е Страцимир Павлов, Анастасия Неделчева е хореографът на спектакъла, Антоанела Петрова и Нейчо Петров-Реджи са сценаристи, като Нейчо Петров–Реджи е режисьор и автор на мултимедията в екип с Мира Арнаудова и Станислав Евстатиев. Елена Станева е костюмограф. Невена Добрева е административен ръководител на проекта. Елиана Атанасова е помощник режисьор, а художник осветление е Денислав Григоров.

🎫Билети може да закупите на каса „Часовника“ и в Грабо.

📌Проектът се осъществява с подкрепата на „Национален Фонд Култура“, „Фондация за предприемачество, култура и образование“ и Исторически парк – Неофит Рилски.