📚Близо 400 ученици се включиха в образователната кампания на Община Бургас „Прочети ми приказка“. Те четоха на деца от всичките бургаски детски градини популярни приказки от любими автори по време на лятната си ваканция.

За програмата:

🚀Това е първото издание на кампанията, която е и единствена по рода си в страната. Тя е насочена предимно към малчуганите от детските заведения, като целта е те да слушат повече български художествени текстове. Това ще обогати техния речников запас още в ранна възраст. Четенето на приказките стана на открито в двора на всяко детско заведение в града. Книгите и произведенията бяха съобразени с учебните програми за съответните възрастови групи.

📌С програмата се цели провокиране на детския интерес към приказките, изграждане на умения на децата в предучилищна възраст за активно слушане и съпреживяване, както и развиване на въображението и емоционалната интелигентност.

📌Кметът Димитър Николов ще отличи за положеното старание всички ученици – доброволци, които влязоха в ролята на читатели. Първите от тях вече получиха своите награди за участието си в кампанията – грамота и ваучер за закупуване на книги.

„Благодаря на всички бургаски ученици, които се включиха в кампанията на Община Бургас. Благодаря на техните учители и родители, че ги насърчават да четат български произведения и с това да разпалват интерес към словото сред най-малките деца. Българският език е наша голяма ценност и ние трябва да се отнасяме с любов към него. Нашата амбиция е тази програма да се развива и да увлича повече деца. Един ден, най-малките, които бяха в ролята на слушатели, на свой ред ще четат приказки на по-малките от тях и ще разпалват у тях обич към българската реч“, каза кметът Димитър Николов при връчването на наградите.

📌Церемонията по връчването на наградите се състоя на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. Днес и в понеделник своите награди ще получат и останалите участници в кампанията.

🔗 За още новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/