📚 Близо 200 университетски преподаватели, учители, представители на бизнеса и управлението се събраха в Бургас, за да обсъдят актуалните въпроси, проблемите и перспективите за развитие на иновации в сферата на образованието.

🚀 Поводът е XIV-ия научно-практически форум „Иновации в образованието и познавателното развитие“, който се провежда от 23 до 25 август в КЦ „Морско казино“. В него ще се включат 180 участници, от които 13 рецензенти и 112 автори на 84 статии, които ще бъдат публикувани в научното списание „Образование и технологии“.

📌„Докато преди говорехме в бъдеще време за иновациите в образованието, сега това е реалност и ние се състезаваме с конкурентни образователни програми извън България, защото свободното движение на хора показва как нашите млади хора трябва да бъдат изключително конкурентни, а това зависи от вас. Затова ще продължим да подкрепяме тази инициатива и единственият ни сигурен капитал са нашите деца, които трябва да подготвим да бъдат конкурентни на световните образователни и технологични тенденции“, заяви на откриването на научната конференция кметът Димитър Николов.

📌„Вярвам, че целите, които сте си поставили на този форум, ще бъдат изпълнени. Насочеността към създаване на личности, които смело да вземат решения, да управляват себе си и взаимоотношенията си с другите без притеснения, е пътя за усъвършенстване и успех на младите хора“, сподели началникът на РУО-Бургас Петя Петрова.

👩‍🏫В рамките на форума ще бъдат представени съвременните методи на преподаване и учене, приложение на новите дигитални технологии в учебния процес, новата визия за класната стая, създаване на положителна образователна среда и др.

ℹ️ Инициативата се организира от сдружение „Образование и технологии“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, със съдействието на Община Бургас РУО-Бургас, Бургаски свободен университет, издателство „КЛЕТ България“, издателство „Изкуства“ и фирма „Photon“.

На откриването на форума присъстваха още ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. д-р Христо Бозов и проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректори и декани от двете висши учебни заведения, учители и представители на бизнеса.

🔗За още бургаски новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/