🎼 Последните почивни дни в Бургас за месец август са оставени на свободния дух и творческия заряд. „Уикенд без име“ включва две музикални събития, с които парти настроението в морския град продължава с пълна пара.

„ЕГАСИ ФЕСТА”

📌Зашеметяващ фестивал „ЕГАСИ ФЕСТА”, включващ над 25 хип-хоп имена, ще се проведе на 25 август (петък) и 26 август (събота) на Морска гара. Първото му издание стъпва със замах, с потенциала да разтърси морския град в две епични вечери, тематично разделени на старата школа и новата вълна.

В петък ще чуете най-емблематичните имена в този стил. Сред тях са т.ч. Гумени Глави, Спенс, Слим, Румънеца и Енчев, Рап Нация, Лора Караджова, GOODSLAV, NDOE, Лошите, Бенджамини, Силвия от Антибиотика, Lil Sha, Tufo, RBR, DJ Dian Solo, DJ Marti G, DJ FED и много други.

Програмата за събота включва част от най-актуалните съвременни трап, дрил и “New school” изпълнители. Сред тях са FYRE, Dim4ou, Mom4eto, Явката DLG, Секта, DJAANY, PG & Drink, GOCATA, THEO, DJ POKERA и други.

„Стартът на двете фестивални вечери е от 18.00 ч., като партито ще продължи до 03.00 ч., защото превръщаме Морска гара – Бургас в най-големия клуб на открито”, споделят организаторите от Fest2You.

ℹ️ Повече информация за „Егаси феста“ можете да откриете тук: www.facebook.com/profile.php?id=100091296523882

„РОЯКА ФЕСТ“

📌Още едно музикално събитие ще затвърди статута на Бургас на фестивален град. Младежките рок групи Mercury Falls, Crystal Dust, ЛaTé, Внапредвид, Detention Trio, People of Maha, Abyss, Astrea, Hellbound и GASP се събират в Бургас, за да станат част от „РОЯКА ФЕСТ“. Инициативата се организира от Община Бургас и е естествено продължение на пожъналия огромен успех ученически фест през месец май.

В цели два дни – 24 и 25 август (четвъртък и петък) – на откритата сцена Fluca пред Експоцентър „Флора“ ще прозвучат рок мелодии на млади музиканти от Бургас, Варна, Пловдив, София и Несебър. Началото на концерта на 24 август е в 17:00 часа, а на 25 август – от 18:30 часа. Входът е свободен.

Black Sea Kite Cup 2023

📌Ако музиката не ви е достатъчна, почивните дни в Бургас ще бъдат посветени и на спорта! Стотици хвърчила на кайтисти ще изпълнят Бургаския залив през следващите дни. Още днес започва регата „Black Sea Kite Cup 2023„. През уикенда пък ще се проведе Държавното първенство по кайтсърф. Яхт клуб „Черноморец Бургас” ще бъде организатор и домакин на двете състезания.

На кайт зоната на Северен плаж очакваме най-добрите кайтисти в България (над 60 души). Включително и олимпийски надежди на страната. Яхтклуб „Черноморец Бургас” и Община Бургас, както и Българска федерация по ветроходство, отново ще представят чудесните възможности на града за развитие на ветроходните спортове.

Кайт състезанията ще включват едни от най-атрактивните дисциплини – Foil Race, Foil Free Ride, Course Race – twin tip / strapless, Hang Time. За първи път ще бъдат проведени гонки и в най-новата дисциплина Wing surf. Ще бъдат връчени награди на победителите в отделните класове и възрастови групи (мъже, жени, младежи и девойки). Ще станат ясни и държавните шампиони в отделните дисциплини.

***

🔗 Открийте още събития в Бургас -> https://burgaslikesyouth.bg/events/