Първите стъпки в сърфирането се превърнаха в истински празник за малките атлети от Центъра за деца и младежи с увреждания.

10 смели малчугани от Дневния център за деца и младежи с увреждания в Бургас вдигнаха платната на сърфовете си над морските вълни под вещото ръководство на петима инструктори от школата по кайт сърф към яхтклуб „Черноморец“ Бургас. Интензивният курс се състоя на една от най-добрите точки за сърфистите в града – Кайт зоната до Северния плаж по пътя за Солниците.

За момичетата и момчетата от Центъра това беше първи досег до екстремния, но вълнуващ спорт. Въпреки предизвикателствата, всеки един от тях се представи блестящо и успя да вдигне кайта във въздуха.

Инструкторите отличиха своите ученици с купи за достойно представяне.

За смелостта и придобитите умения всеки един получи грамота и много подаръци от организаторите на празника от Дарик Бургас и „Лукойл Нефтохим Бургас“.

Финалът на вълнуващия ден се превърна в празник за всички участници, които бяха подкрепени от своите семейства, преподаватели и от директора на Центъра, Екатерина Джутева.

Идеята за празника е на преподавателя от Гимназията по компютърно програмиране и иновации в Бургас, Гергана Стоянова, която е сърфист към яхтклуб „Черноморец“. „Искаме да я надградим в следващите месеци. Поставихме начало на поредица от подобни инициативи и се надяваме до края на лятото да съберем отново децата за да опреснят наученото“, каза тя.