📚Започва осмото издание на конкурса за любовна проза „Млад разказвач“. Той е учреден през 2017 година от Бургаска писателска общност, Община Бургас и семейството на писателя Атанас Радойнов. Литературната надпревара се провежда в негова памет. В нея могат да участват млади автори в две възрастови групи:

I – от 18 до 25 г.

II – от 26 до 35 г.

🖋️Конкурсът е явен. Всеки от участниците може да изпрати до 3 разказа на любовна тематика, не по-дълги от 5 страници. Творбите се приемат само в електронен вид, написани на Timеs New Romans 12, на адрес: bpo2015@abv.bg (за конкурса „Млад разказвач“).

Срок за изпращане: 31 януари 2024 г.

Компетентно жури ще определи носителите на награда „Млад разказвач“ – по един автор във всяка възрастова група. Наградените получават еднократна стипендия и диплом от Община Бургас.

✨Ще бъдат връчени и допълнителни награди:

– Покана за участие в Международния литературен фестивал „Свято слово“ Бургас ( през месец май 2024 г.),

– Награда „Приятели на Атанас Радойнов“ – диплом и парична премия.

– Награда на Черноморска асоциация на жените 2000.

Наградите се осигуряват от: Сдружение Бургаска писателска общност, сем. Радойнови, Община Бургас, НЧ „Л. Каравелов 1940“ (организатор на „Свято слово“), Черноморска асоциация на жените 2000 и дарители.

Победителите ще получат наградите си на специална церемония на 16 февруари 2024 г., от 18 часа, в Дом на писателя – Бургас, ул. „Вола“ 1.