Над 8 700 ученици ще бъдат включени в допълнително обучение за участие в олимпиади и състезания през новата учебна 2023/24 г., съобщиха от МОН. Средствата, които Министерството на образованието и науката осигурява за това, надхвърлят 1,6 млн. лева. В Министерския съвет се състоя награждаване на ученици и техните ръководители, постигнали високи резултати на международни олимпиади и състезания през тази година. Те получиха грамоти от премиера акад. Николай Денков и бяха поздравени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„Вашите медали и призови места в международни олимпиади и състезания ни карат да се гордеем, защото вие сте сред най-добрите посланици на нашата родина по света. Вашите успехи показват, че българското образование има високи постижения и резултати. Щом има вдъхновение, упорита, системна екипна работа и обучение, насочено към изграждане на уменията“, обърна се проф. Цоков към наградените ученици.

Той им пожела през новата учебна година да продължат да бъдат добрите примери. Тези, които заразяват и ни карат да се гордеем. На медалистите, които вече са завършили 12. клас, министър Цоков пожела да продължат обучението си там, където ги водят мечтите. „Продължавайте да се състезавате с най-добрите в най-добрите университети по света. Но се върнете и приложете наученото тук. Защото България има нужда от Вас“, обърна се министърът към завършилите ученици.

На по-младите участници, той пожела нови златни медали през следващата година „защото вие сте златният отбор на България”.

***

За още новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/.