Post Thumb

Ученици, студенти и Община се обединяват в една кампания

На 13 май /събота/ на Централен плаж ще се проведе първото голямо съвместно мероприятие на Община Бургас с младежката общност в града, част от най-новата инициатива на кмета Димитър Николов - "Бургас харесва младите".

Идеята за събитието, както и неговата реализация, са изцяло дело на ученическите и студентските съвети. Това е и целта на инициативата - да насърчи сътрудничеството между младите хора в града и те реално да участват във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти.

Мероприятието се състои от двa сегмента - спорт и концерт. Спортната част ще започне точно в 09:00 часа и включва плажни турнири по футбол, волейбол и бадминтон. 14 училища са заявили участие, както и двата университета. Предвидени са три развлекателни игри: "Кой по-бързо?", "Пътуваща топка" и "Теглене на въже", в които могат да се включат всички желаещи ентусиасти, независимо от тяхната възраст.

Много разнообразен, наситен с песни и танци концерт са ни подготвили младите бургазлии. Участие в него с песни, танци, мажоретни състави и фолклорни формации, ще вземат 6 училища, а "Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб" - Бургас ще демонстрира величието на японското бойно изкуство. Начало на концерта - 12:00 часа на сцената на Община Бургас на Централния плаж.
  • 2017-06-09
  • Admin