Post Thumb

Над 4500 ученици от 207 училища в цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе на 8 и 9  февруари т.г. Разпределени в седем възрастови групи, от 6 до 12 клас, те имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите.

На 24 февруари писмените работи бяха оценени от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград. След изчитането на хиляди творби и след интересни дискусии, бяха определени класиралите се за национално оценяване.

* Градовете с най-много участници в националния финал са София - 21 , Пловдив - 12 и Бургас - 11 деца.

Училището с най много участващи в националния кръг е столичната  91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов", откъдето са класирани 4 съчинения. И тази година темите бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като  "Момичето, което танцуваше с магьосник", "Искаше ми се да не бях чул това", "Където улиците нямат имена", "Оранжевият паток, който обичше да скача с парашут", "Животът беше по-добър от другата страна"  и др.

Националното оценяване ще се състои на 10 март. Жури под председателството на известния български писател Захари Карабашлиев ще определи победителите в седемте възрастови категори.

Церемонията по награждаване ще се проведе на 14 април в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за осма поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие", заедно с Посолството на  САЩ и Американския университет в Благоевград. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.

 

  • 2018-02-27
  • Admin