Post Thumb

За втора поредна година Натали Георгиева, ученичка от 11 клас от гимназията с изучаване на романски езици в Бургас ПГРЕ" Г. С. Раковски", се класира на първо място в националния кръг на олимпиадата по испански език, състоял се през март във Велико Търново.

Тя разби хегемонията на софийската испанска гимназия "Мигел де Сервантес" с безапелационните 95 точки от 100 възможни.

Това е поредно признание за красивата и надарена с множество таланти Натали, която е дъщеря на видния общественик и бивш общински съветник  Йордан Георгиев.

Тази година тя бе единствената 11-класничка от Бургас , класирала се и за националната олимпиада по български език и литература и зае място в топ 10 в страната.

Преди дни Натали Георгиева бе в Брюксел по покана на евродепутата Светослав Малинов като победител в инициирания от него конкурс за есе "Европейско междучасие" .

Миналата година тя бе "Ученик на годината" в категория "Хуманитарни науки" в конкурса на Община Бургас и първенец за 10 клас в републиканската Олимпиада по испански език.

Ученичката от бургаската испанска  се класира и на трето място на националния кръг на конкурс по превод на художествен текст от испански на български език и получи награда за свой разказ и аргументация на ежегодната Национална философска конференция.

В предходни години стигна три пъти до национален кръг на състезание по английски, както до националните кръгове на олимпиадите по химия и история.

"Уча с разбиране, никога не се опитвам да го правя наизуст. Ако говорим конкретно за езиците, там винаги търся логическа връзка между думите (например чрез корена). Когато човек има достатъчно богат речник, след това всичко е много лесно" - споделя чаровната девойка.

"Точен пример за подражание нямам, а имам един собствен идеал, който следвам. Искам един по-добър и справедлив свят. Знам, че звучи като клише, но в наши дни наистина е необходимо"- откровена е Натали.
  • 17/04/2018
  • Admin