Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Цигански барон“ в Операта

6 октомври 2023 @ 19:00 - 21:00

🎭Със зрелищния спектакъл на оперетата „Цигански барон“ по музика на Йохан Щраус-син и режисура на Марио Николов, под диригентската палка на Деян Павлов, ще бъде открит новият Сезон 2023/ 2024 на Държавна опера – Бургасна 6-и октомври, от 19 часа на сцената Операта.

Атрактивната постановка бе представена с голям успех пред многобройна публика по време на тазгодишните Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ – на сцената на Летния театър през м. август.

Всичко има в този спектакъл – загадки, скрити съкровища, гадателки, пророчества, мистерии, огньове, страст, динамика, вихрени цигански танци, темпераментен чардаш, изискан виенски валс, любов, съмнения, неочаквани разкрития, бурен сюжетен развой и щастлив финал. Бургаската публика ще има отново възможността да присъства на уникално представление с прекрасни изпълнители, красива сценография и костюми, както и на шеметна режисура, в която всеки детайл е на мястото си и в синхрон с цялостната картина. Присъстващите в залата на Бургаската опера ще имат привилегията да усетят автентична атмосфера на един спектакъл, съдържащ характеристиките на най-доброто от популярния жанр „операта“, без да има и нюанс компромис с качеството на изпълнение, както и с всеки детайл от мащабната продукция. Всеизвестен е фактът, че оперетното изкуство е сложно и изисква комплексни качества у певците – не само гласови възможности, а и адекватно поведение на сцената, артистичност, хореографски умения и… щипка от невидимата субстанция, без която не може да се роди нито един качествен спектакъл – безспорен талант и желание да се твори изкуство.

Детайли

Дата:
6 октомври 2023
Час:
19:00 - 21:00

Място

Опера – Бургас