Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Концерт на Теодосий Спасов и Борислав Йоцов

2 ноември 2023 @ 19:00 - 21:00

Завладяващ концерт ще поднесат на бургаската публика Теодосий Спасов – кавал и Борислав Йоцов – кларинет, инструменталисти със световна кариера и признание. Те ще бъдат солисти на оркестъра на Държавна опера Бургас на 2 ноември, четвъртък, от 19 часа.

Присъстващите ще станат съпричастни на събитие от най-висока класа. Двамата виртуозни инструменталисти ще сътворят вълнуващ сценичен диалог – чрез неподражаемия със своето въздействие език на музиката. Концертната програма включва: „Три симфонични картини” от Ангел Заберски, „Концертино за кавал и кларинет“ от Христо Йоцов и Концерт за кавал и кларинет от Теодосий Спасов. Зад диригентския пулт застава Борислав Йоцов. Концертмайстор – Ваня Златева. Очаква се в залата на Бургаската опера в четвъртък да се получи пълен синхрон между идейната концепция на композициите и тяхната брилянтна интерпретация.

Билети за събитието: на касата на Операта, каса „Часовника“, както и в мрежите на Grabo – https://grabo.bg/burgas/teodosii-spasov-0nbbww и Eventim – https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-zala-opera-burgas-1374047/performance.html. 

Детайли

Дата:
2 ноември 2023
Час:
19:00 - 21:00

Място

Опера – Бургас