* Гласувайте онлайн за своята любима песен

Два формата на „Бургас и морето“ ще представят тази година българската авторска музика в края на юли. Освен традиционния Национален конкурс за песен „Бургас и морето“, Община Бургас стартира и конкурс за млад изпълинтел „Бургас и морето“. Новият формат е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване на талантливи млади изпълнители.

Добре познатия на всички любители на мелодичната песен Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ ще се проведе на сцената на Летния театър на 28 юли от 20.00 часа. Изпълнителите на 10-те песни финалисти са: Симеон Славев, Нейко Генчев, Яница Кънева, Дует Аморе, Теди Русева – Тиара, Георги Костадинов, ВА „Фортисимо“, Огнян Георгиев, ВА „HighLight“ и Илия Ангелов.

По традиция на финалната конкурсна вечер зрителите в Летния театър ще имат възможността да изберат своята любима песен, а професионално жури ще класира песните на първите три места. Своя глас за любимата си песен може да дадете и вие, още сега! В сайта на конкурса, в секция „Гласувай“, може да подкрепите предпочитаната от вас песен от днес до 20.00 часа на 26 юли. С вашите гласове ще бъде излъчена наградата на онлайн слушателите.

Рецитал по време на конкурса ще изнесе един от любимите български дуети – ШИК.

Форматът на „Бургас и морето“ за млад изпълнител също предлага авторска музика. Модерно звучене, песни на български и английски, солови изпълнители и младежки банди… цяла палитра от вдъхновение кипи в работата по новия конкурс. Набирането на младите таланти и кастингът бяха направени още през зимата, а финалната конкурсна вечер ще се проведе на 27 юли от 19.00 часа в зрителна зала „Точно Русев“ в Културен дом НХК.

На живо в залата, по регламент, ще прозвучат по една авторска песен и един кавър от песен от фонда на „Бургас и морето“ в изпълнение на: Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Велико, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева и групите Scarlet и Fifth Haour. Гост-изпълнители, известни ментори и международно жури, са само част от изненадите, които очакват участниците и зрителите в залата.

Билетите и за двата формата са вече в продажба на касата на Часовника и онлайн в мрежата на Евентим.

Цените на билетите са: – За Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ на 28 юли в Летния театър – 20 лв. – За Национален конкурс за млад изпълнител „Бургас и морето“ на 27 юли в Културен дом НХК – 20 лв. редовен билет и 15 лв. за учащи. – Билет за двете вечери – 32 лв.