🕵️Едно от първите събития, които домакинства новият Младежки международен център – Бургас, бе организирано от момичетата, които основаха Младежки клуб “Awake”. Този път участниците се включиха в т.нар. “Treasure hunt” (Лов на съкровища) – образователна игра, свързана с разрешаването на загадки, разшифроването на кодове и откриването на предмети и обекти.

✨Освен добро настроение, всички верни съмишленици на “Awake”, които участваха и в предходните срещи на клуба, получиха подаръци от организаторите. С това завърши последното за 2023 година събитие в рамките на младежката инициатива. Това обаче не означава, че тя приключва напълно. Напротив – съвсем скоро предстои да бъдат обявени следващите срещи.

За Младежки клуб „Awake“

✅Създатели на клуба са Ема и Туана, които участваха в тазгодишното издание на Академията за доброТворци и успяха да получат финансиране за своя проект, насочен към младите хора. Идеята им е чрез поредица от интерактивни срещи на различна тематика да се създаде благоприятна и градивна среда за техните връстници. Място, където заедно да изследват света и неговите закономерности, но по един забавен начин, както и да развиват уменията, които тепърва ще са им необходими в професионалната сфера.

📜Средствата по инициативата им са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г.