🌊Младежката инициатива „Ние с морето”, по която в края на октомври беше почистен плаж „Атансовска коса”, ще има своето продължение съвсем скоро. Концепцията обаче този път ще се различава съществено. Момичетата, по чиято идея се създаде начинанието, организират събитие с екологична насоченост, което ще се проведе на 26 ноември, неделя, в Регионална библиотека „Пейо Яворов”. Поканени за участие отново са всички млади хора от Бургас, на възраст между 15 и 29 години.

💙Те ще имат възможност да се срещнат с вдъхновяващи лектори, да почерпят от опита и знанията им, свързани с опазването на околната среда, да обменят идеи и – не на последно място – да се позабавляват качествено.

💚Вдъхновители и водачи на младите хора в дебрите на екологията ще бъдат: Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“, проф. д-р Никола Тодоров от Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, както и представители на „Зелена Немска“, на клуб „Екология“ към БМЧК-Бургас и Екоклуб към ПГЧЕ „Васил Левски”.

🫧„Ние с морето” се създаде благодарение на четири момичета от Бургас – Микаела, Мартина, Глория и Росица, които участваха в тазгодишното издание на Академията за добротворци. Тогава те имаха за задача да осъществят свой собствен проект със значима кауза, който да се пребори за финансиране. След успешната защита пред комисия реализирането му е вече факт.

📌Средствата по инициативата са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г.