🎤✨Удължен е срокът за подаване на заявка за участие в Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“, за да могат да се възползват всички таланти. Финалният кръг ще се проведе през лятото. Това дава възможност на организаторите, в лицето на Община Бургас, да увеличат срока за подаване на заявления за участие. При общуването с изпълнителите и авторските екипи през последните няколко седмици стана ясно, че те имат нужда от още време за създаването на авторските си песни, за изпипване на детайлите по тях, както и за подготовка за явяване пред авторитетното жури.

Новите срокове са следните:

📌 31 януари – краен срок за подаване на документи /по образец: Бургас и морето за млади изпълнители | Бургас и морето (burgasimoreto.org)/; Могат да участват индивидуални изпълнители, дуети, триа и групи до 6 човека на възраст между 16 и 33 години

📌 Февруари – на допълнително обявена дата ще се проведе кастинг на живо! Всеки записал се за участие изпълнител следва да се яви с една авторска песен /на български или друг език/ и един кавър. Журито заседава и определя до 12 изпълнители, събрали най-голям общ сбор оценки, които преминават към финалната част на конкурса, който ще се проведе през юли в Летен театър Бургас.

📌Във финалната конкурсна вечер изпълнителите следва да представят две песни: нова авторска песен – същата, с която са се явили на предварителния подбор. Между подбора и финалната конкурсна вечер се допуска ново аранжиране на песента и мастеринг. Изпълнителят се задължава да предостави декларации, с които целият авторски екип заявява желание за участие на песента и отстъпване на авторски и сродни права при заснемането ѝ по време на конкурса, разпространението и записването ѝ. Второто изпълнение ще е кавър на песен от фонда на Национален конкурс за песен „Бургас и морето“.

💰Наградният фонд е на стойност до 10 000 лв. В рамките на тази сума победителят получава професионален звукозапис в студио, изготвяне на видео, радио, телевизионна и онлайн реклама на песента.

Адрес за изпращане на заявления за участие:

e-mail: burgasimoreto.singer@abv.bg

Телефон за връзка: 0882 12 1001

Координатор: Мирослава Аргирова