🌊🐚Деца и младежи от няколко бургаски училища се включиха в днешното събитие по почистване на плаж „Атанасовска коса”. Инициативата бе на момичетата от „Ние с морето”, които решиха да посрещнат подобаващо Международния ден на Черно море – 31 октомври.

🏖️Идеята да направят едно от любимите места на бургазлии още по-хубаво бе приета присърце и от техните родители. Дори случайни минувачи се включиха в инициатива, а за всички бяха осигурени чували и ръкавици.

📌За да подкрепи каузата на младежите, на място дойде и Павлин Михов, директор на Дирекция „Околна среда” към Община Бургас, който също участваше в почистването.

🫧Оказа се, че събирането на отпадъци не се случва толкова бързо и лесно, което е знак, че бургазлии се стремят да поддържат плажа чист. Все пак, най-често срещаните замърсители бяха фасовете, пластмасовите чаши и найлоновите торбички.

✨След по-малко от месец „Ние с морето” ще продължат с екологичната си инициатива, като поканят младежите в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Изненадите тогава ще са много, а подробностите очаквайте в социалните мрежи>> Ние с морето, niesmoreto.

🖋️Средствата по еко инициативата са осигурени по проект: „УНИЦЕФ България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, финансиран в рамките на Основното споразумение за сътрудничество между правителството на Република България, Детския фонд на ООН и Програмата за страната за периода 2023-2027 г.