Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя покана за участие към учениците от град Бургас и страната. То организира конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”, посветен на наближаващите коледни и новогодишни празници.

Целта е чрез средствата на комикса изобразително изкуство, анимация, карикатура и слово да се обединят и стимулират деца от различни възрасти за изява в областта на визуалното изкуство.

Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер А3.
Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли).

Комиксите ще се оценяват в два раздела:

  1. „Рисунка“: Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.
  2. „Компютърна рисунка“: Няма ограничения в избора на графична програма; Да не са вмъкнати готови обекти или картини; Да са нарисувани със свободна ръка с инструментите за рисуване на графичните редактори.

В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас.

На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка.

Комиксите, които отговарят на условията на конкурса ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес:

Гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219.

Краен срок за изпращане: 01.12.2023 г.

Конкурсът е индивидуален и творбите НЕ се връщат!

На 15 декември 2023 г. ще бъдат обявени отличените участници на фейсбук страницата на читалището https://www.facebook.com/chitalishteKiriliMetodii, както и на www.chitalishte-km.org. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник Грамота за участие на посочения от него имейл.

Личните данни на участниците в конкурса за комикс „Коледна история” ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни.