Програма “Най-изявените млади личности на България” (The Outstanding Young Persons of Bulgaria – TOYP Bulgaria) е националният кръг на международната Програма “Най-изявените млади личности” (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).TOYP е програма, която цели да отличи с признание постиженията на млади личности, които създават положителна промяна в общностите, в които живеят, в различни области на обществения живот. 

TOYP започва по идея на Доуърт Хоус – президент на JCI USA през 1931 г., а първото издание на програмата е през 1933 г. От 1952 г. програмата се превръща в международна инициатива и националните организации на JCI я припознават като важна част от ежегодната си програма и до днес. Личности като Орсън Уелс, Бениньо Акино, Хенри Кисинджър, Джеки Чан. Елвис Пресли, Едуард Шрайер, Джон Фицджералд, Мишел Йео са само някои от известните личности, които са били отличени в програмата през годините.

Програмата се организира от националните JCI организации в над 100 държави в целия свят. В България програмата се осъществява благодарение на JCI Bulgaria от 2015 г., когато за първи път са отличени 10-те най-изявени млади личности на България. През 2024 г. ще се проведе 9-то издание на програмата в България.

Как мога да стана част от екипа на програмата?

За предстоящото издание на програмата JCI Bulgaria ще даде възможност на млади хора (между 18 и 40 г.), които не са част от мрежата на JCI, да се включат в екипа на програмата.

Освен възможността за придобиване на знания и умения в различни области като работа в екип, комуникация, организация на срещи и събития, управление на ресурси, маркетинг, дизайн и др., членовете на екипа могат да разширят кръгът си от познанства като ще се срещнат с други единомислещи млади хора от JCI, обществено признати личности, които са част от журито, и отличените по програмата

Повече информация и формуляр за кандидатстване ще намерите тук. Формулярът за кандидатстване ще е активен до 12 ноември 2023 г. включително. 

Ако възникнат въпроси или затруднения свързани с кандидатстването, може да се свържете с екипа на toyp@jci.bg

Снимка: Junior Chamber International (JCI)