✨От 16 октомври започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г. Регистрацията: http://bait-awards.bg/pages/Registration/ е безплатна. Ще бъде отворена до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г.

В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях.

📌13-ото издание на конкурса ще определи носителите на 8 отличия в категории:

  • Образователна награда,
  • Младежка награда,
  • Журналистически принос,
  • Публична администрация,
  • StartUp Компания,
  • Успешен български ИКТ продукт/услуга,
  • Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика
  • и Награда за специален принос

Седем от категориите на конкурса дават възможност в надпреварата да се включат ученици, студенти, журналисти, компании-разработчици на софтуер, компании-ползватели на софтуер, стартъпи, образователни институции и публични администрации (общински и държавни).

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации и за тази категория не се подават кандидатури.

Новости в това издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти – примери за конкретни ESG инициативи, които компанията е предприела през изминалата година и какво въздействие са имали.

Категория Образователна награда тази година търси да отличи компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти, като предоставят свои служители като помощник-учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите: https://bait-awards.bg/pages/Nominated/.

🏆Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management. Тя включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правно информационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“.

Тази година конкурсът е със специалното участие на съоснователя на първата българска компания-еднорог Payhawk Христо Борисов. Церемонията за връчване на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г.