💥 TEDxBurgasWomen дава гласност на идеите, които изграждат по-добро и по-справедливо бъдеще за всички. Това е локално събитие, организирано в духа на най-голямата световна вдъхновителска конференция TED, чиято мисия е да открие и представи „идеи, които си заслужава да бъдат споделени“.
👥 Тази година конференцията TEDWomen ще представи с радост тези, които правят смели крачки в бъдещето, тези, които работят безапелационно, за да направят големите мечти реалност. Независимо дали работят директно върху нови модели на справедливост и приобщаване, или са пионери в собствените си професии, тазгодишните лектори демонстрират ярко ново мислене и идеи, предназначени да очароват, повдигнат и отключат нови възможности за всички нас.
✅ Събитието ще се проведе в Културен дом НХК на 21 октомври от 10.00 часа.

💥 Един от лекторите на TEDxBurgasWomen ще бъде управителят на Младежки международен център – Бургас Мария Салабашева.

🔴 Тя е личност с многостранни интереси и умения, журналист, общественик и класически пианист. Професионалното й развитие като музикант я отвежда на много места по света, а по време на втората си магистратура в Ню Йорк се влюбва завинаги в мултикултурната среда. Там през 2007 г. за първи път открива иновативните идеи на TED и до 2017 г. е сред активните преводачи и редактори на платформата на български език. Работата като телевизионен журналист й дава уникалния шанс да разказва за интересни хора и съдби във всички социални сфери. През 2021 – ва година Мария се впуска в предизвикателството да ръководи екипа на Младежкия международен център в Бургас.

❌️ Темата на лекцията ѝ на TEDxBurgas ще бъде: Маските, или какво ни спира да бъдем креативни.

🎫 Вземи своя билет сега: www.tedxburgas.com