✨Интересните в цял свят келтски игри, провеждани по международните фестивали, като например Мързеливата пръчка /Lazy Stick, Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings ще бъдат демонстрирани на Експозиционен център„Флора“. Успуредно със събитието ще се проведе и Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските символи върху дърво, да направят за себе си амулети от глина, както и да оцветяват сцени от келтския бит.

📌На 30 септември /събота/ СНЦ „Ценности“ – Бургас ще организира за първи път в България Международен келтски фестивал „Celtic Spirit 2023” на подвижната сцена в зелената площ до ЕЦ „Флора – Бургас. В него ще участват: СНЦ „Ценности“ от Бургас, Формация за ирландски танци “Sonas: Irish dance & music” от София и Сдружение „Келтска Трансилвания/Celtic Transilvania Society от гр.Беклян/Beclean, Румъния.

🎲Бургаското сдружение ще представи някои от най-популярните игри, провеждани по келтските фестивали в целия свят, като например „Мързеливата пръчка/Lazy Stick”, „Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings. Някои от тях бяха показани в Експо център „Флора“ миналата година по време на събитието „На гости при келтите“. Формация “Sonas” ще направи демонстрация и презентация на ирландски танци и социален групов танц наречен Ceili, в който може да участва и публиката.

🎲Румънското сдружение „Келтска Трансилвания“ ще се представи с два уъркшопа: „Облекло и въоръжение на келтските воини“ и „Медицината в келтския свят“, а в края на събитието ще покаже възстановка на битка между келтите и даките.

🎲Успоредно на проявите ще има и традиционната за подобни празници Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските символи върху дърво, да направят за себе си амулети от глина, както и да оцветяват сцени от келтския бит.

📌Събитието ще се проведе в две части от 10.00 до 12.00 и от 15.00 до 17.00 часа. Вход е свободен.