📷Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) традиционно организира Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат участие и любителите на железопътния транспорт в България, съобщават от БДЖ. Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа като устойчив и безопасен транспорт, представени като неразделна част от една по-екологична, интелигентна и свързана транспортна система.

📜Както всяка година, от изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата на фотографския конкурс, която тази година е посветена на Европейската година на уменията и се нарича: „Демонстриране на уменията на европейските железопътни фотографи“.

✅Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите фотографии на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: https://www.cer.be/contest. На този адрес участниците трябва да попълнят регистационна форма за конкурса, а за всяка от снимките е необходимо да бъдат посочени дата и място на заснемане.

✅Крайният срок за изпращане на снимките е 1 октомври 2023 г.

✅Фотографиите на печелившите участници ще бъдат публикувани на официалната интернет страницана CER (http://www.cer.be/) с посочени имена на фотографите и техните държави, като отличените в съревнованието ще получат парични награди.

🏆През последните няколко издания на конкурса в отличените фотографии вече традиционно присъстват и български участници. Това е и едно от доказателствата, че при активно участие шансовете на родните представители да бъдат избрани сред най-добрите 12 се увеличават, предвид уникалните кадри, които биха могли да предоставят.

🔗За повече информация >> https://www.bdz.bg/bg/a/lyubitelite-na-zhelezoptniya-transport-v-blgariya-mogat-da-uchastvat-v-evropeyski-zhelezopten-fotografski-konkurs-21-09-2023-16-24?fbclid=IwAR03dCMGhpcCWBC2ngSl2PX0rr6JbKmZYUM832wDYTaujf7LvRju8KgiW4A.