✨За трета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти обявяват кампания „Шанс за таланта на Бургас“. Тя е за откриване и развитие на талантливи млади хора на възраст от 14 г. до 20 г. в областта на науката и изкуството. Кампанията отново се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

✨Пълна информация за нея дадоха заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева и представители на организаторите.

На финалистите ще бъде осигурено напълно безплатно целогодишно обучение в единствения европейски сертифициран център за работа с таланти в 4 сфери.

Това са български език и литература, изобразително изкуство, съвременните лидери, PR и реклама.

📌„Удоволствие за Община Бургас е отново да бъде партньор на Фондацията, включвайки се в този проект. Тук децата могат да се изявяват творчески, да развиват своите умения, да обогатяват знанията си. Могат да се срещат с деца със същите интереси и идеи, за да реализират общи проекти“, сподели зам.-кметът Йорданка Ананиева по време на срещата.

📌„Тук децата се чувстват добре и те могат да се изразяват и изявяват свободно и творчески“, допълни д-р Добрина Топалова – ръководител на клуба по творческо писане.

📌„Много съм доволна, че успях да открия това място и да разгърна своя потенциал. Благодаря на Община Бургас и на Центъра за млади таланти за това, което правят“, заяви Деница Младенова, която е стипендиант на Община Бургас и за трета поредна година участва в клуба по изобразително изкуство и клуба по творческо писане в Центъра за млади таланти. Тя е възпитаник на ПГРЕ „Георги Стойков Раковски” и е носител на голямата награда от тазгодишното издание на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“. Предстои й до края на годината да издаде своя книга, в които да събере творбите си.

📌„Положителен е фактът, че в Бургас има много изключителни и талантливи деца. Този Център е отворен за тях и ако те искат да направят нещо, нека да дойдат и да го направят тук, защото това е техният творчески център“, разказа Елисавета Дачева – творчески директор и театрален режисьор, която пристигна от Лондон, за да ръководи проекта за съвременните лидери.

Организаторите инициират за поредна година кампанията поради високата успеваемост при обучението на миналогодишните финалисти по програмата.

Младежите доказаха новопридобитите знания и умения чрез множество изяви в национални и международни формати. Всички те се сдобиха и с европейски признати сертификати от съответния проект.

📌„Щастливи сме, че вече 12 години имаме възможност да развиваме дарбите на бургаските деца и да надграждаме техните знания чрез иновативни методи на обучение. Екипът ни се състои от изключителни професионалисти с дългогодишен трудов опит и множество лични постижения и отличени ученици. Важно е да отбележа, че изпреварващите училищното обучение авторски проекти, които предлагаме, не дублират изучаваната материя в учебните заведения, а надстройват знанията“, коментира Лилиана Славова – председател на Фондацията и създател на Центъра за млади таланти.

Необходимите документи за участие в кампанията са публикувани тук, а крайният срок за приема им е 30 септември.

✅Кандидатури се приемат на имейл: info@forbgkids.org и на адрес: гр. Бургас, пл. „Атанас Сиреков“ № 4 /срещу Община Бургас/, ет. 1, ст. 5.

✅За подробна информация може да се свържете с организаторите на: 0887 201033; 0882 723 760.

***

Открийте още възможности за кандидатстване >> https://burgaslikesyouth.bg/opportunities/.