🏀Баскетболният отбор на „Черноморец Бургас“ си поставя нови амбициозни цели преди началото на новия сезон. „Акулите“ ще преследват спечелването на шампионската титла и купата на страната. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на клуба. На нея присъства и кметът на Бургас Димитър Николов.

🏀Другата важна цел пред „Черноморец Бургас“ е участието в европейския турнир ФИБА Къп. Квалификациите ще се играят във Финландия, където възпитаниците на треньора Васил Евтимов ще се изправят срещу представител на страната домакин и отбор от Швеция. В следващата фаза продължава отборът, класирал се на първо място.

📌„Ние трябва да дадем толеранс на този отбор, искаме да станем първи. В момента този отбор пише новата история на „Черноморец“. От няколко години клубът върви във възходяща линия и се надявам така да продължим“, заяви президентът на БК „Черноморец Бургас“ Васил Стоянов.

📌„Когато пристигнах в Бургас, винаги съм искал отборът да побеждава и да сме с една идея по-добри от миналия сезон. През последните три години това се случи, така че искам и тази година да покажем този дух на отбор, който иска да печели“, каза треньорът Васил Евтимов.

📌„Надявам се да надградим това, което до този момент е постигнал нашият отбор. Работим много здраво, нашата първа цел е да се класираме за ФИБА Къп, което ще е изключителен успех. Това ще ни даде възможност да играем срещу доста силни отбори, които ще гостуват в Бургас при продължаване в следващата фаза на турнира“, заяви капитанът на бургазлии Христо Захариев.

📌„След като отборът спечели през миналия сезон сребърните медали, това донесе изключително голяма гордост и радост на бургаските фенове, които с всеки месец се увеличават. Този пробив в шампионата даде допълнителен стимул на много бургаски деца да започнат да се занимават с този красив спорт. Клубът има пълната подкрепа на Община Бургас. Наскоро беше гласувано отпускането на още средства преди края на календарната година, така че клубът да върви спокойно към своите цели“, каза кметът Димитър Николов.

🏀От 17.00 часа днес в зала „Бойчо Брънзов“ ще бъде представен официално съставът на „Черноморец Бургас“ за новия сезон. От 19:00 „Акулите“ ще играят контролна среща с отбора на „Черно море Тича“ – Варна.

***

За още спортни новини >> https://burgaslikesyouth.bg/news/.