🎒Петима 18-годишни младежи от Бургаска област имаха възможността да обиколят Румъния безплатно с железопътен транспорт. Те се включиха в проект на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, свързан с инициативата DiscoverEU по програма Еразъм+.

💡Целта беше младежи от малки населени места в Бургаска област и без опит в пътуванията в чужбина да посетят и опознаят друга европейска страна.

💡В периода 6 – 11 септември те видяха Парламента и Стария град в Букурещ, посетиха Природонаучния музей, разходиха се по крайбрежната алея на Констанца, разгледаха Черната църква в Брашов, видяха Крайова. Участниците придобиха увереност при пътуване извън България без родители. Създадоха много нови приятелства. Повишиха своите практически умения по планиране и организиране, работа в екип, управление на времето и вземане на решения.

💡Пътуването имаше за цел и да възпита отношение към опазването на околната среда, използвайки най-екологичния транспорт – железопътния. Младежите носеха бутилки за вода за многократна употреба и рециклиха на обособените места. В Брашов присъстваха и на събитие за опазване на горите от пластмаса.

📌Пътуването се осъществи по проект „Да открием заедно Европа“ по Програма Еразъм+, финансиран от ЕС.

***

За още бургаски новини -> https://burgaslikesyouth.bg/news/.