🚀 Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2023/2024 година. Над 2000 деца и младежи в 3. – 12. клас ще могат да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 100 школи в 40 населени места. Всеки ученик има възможност да стане част от тази невероятна инициатива. Дори и без предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 5 октомври.

👩‍🏫 Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в Бургас се реализират в сътрудничество с Център за виртуална и добавена реалност „Virteon Burgas“, ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Константин Петканов“ и подкрепата на Община Бургас.

Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия:

„Щастлив съм, че с пълни сили продължаваме да подготвяме следващите поколения за дигиталното бъдеще. От 2017 г. насам в Училищна Телерик Академия открихме 630 школи, достигнахме до 50 населени места и приехме над 14,000 ученици! През тези години научихме, че учениците имат различни интереси в сферата на технологиите и учителите имат нужда от съвременни учебни материали. От своя страна училищата се стремят да осигуряват допълнителни занимания, с които да ангажират и засилят интереса на учениците. Именно затова с екипа започнахме интегриране на програми в училищата в страната. Докато постигнем мащаб с новия модел, през 2023-2024 учебна година ще открием 100 безплатни школи.“, коментира Шарков.

Кандидатстване и приемен тест

✏️ Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на формуляр за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да бъде решен до 5 октомври -> https://www.telerikacademy.com/school.

Разпределение на програми по възрастови групи

✅ Учениците в 3. – 4. клас могат да вземат участие в школа по „Дигитални науки“. В нея децата ще подобрят дигиталните си умения и ще се запознаят със света на технологиите.

✅ Обученията за 5. – 7. клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да изберат програмата „Разработка на игри“.

✅ Обученията за 8. – 11. клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Те могат да участват в една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

✅ Обученията за 12. клас ще се провеждат в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

ℹ️ Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия. За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

За Телерик Академия

📌 Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

📌 От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 20 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Изследване потвърди, че програмите на Училищна Телерик Академия помагат на учениците да усвоят широк спектър от дигитални и когнитивни умения. Помагат им да се развият като личности, както и най-важното – голяма част да намерят своята професионална реализация в България!

📌 През последните 6 години инициативата разшири мащаба значително. Благодарение на стратегическото партньорство с Фондация „Америка за България“, както и подкрепата от общини, компании, частни дарители и партньори.

***

✨ Открий още възможности за обучение -> https://burgaslikesyouth.bg/%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f/.