Трима възпитаници на Спортното училище „Юрий Гагарин” се бориха за България на Световното първенство за юноши до 20 години, което се проведе в Йордания.

📌Ивайло Иванов се състезава в категория 87 кг. Нашето момче надигра в първия кръг представител на Корея. Във втория отстъпи минимално на иранец. Иванов стигна до репешажите и в драматична, изключително оспорвана схватка срещу американски борец, загуби с 2:3 точки. Той остана 14-ти в крайното класиране.

📌Мартин Димитров, който е пети от Европейския шампионат тази година, загуби в първия кръг при 77-килограмовите. Петият на Световното за кадети през 2022 година Андрей Атанасов също отпадна от битката за отличията в кат. 82 кг. Но и двамата имат таланта и желанието да се подобряват от състезание на състезание.

Личен треньор на тримата представители на клуб по класическа борба „Черноморец“ – Бургас, е Златомир Стоянов, преподавател в СУ „Юрий Гагарин“.

„Момчетата имат голям потенциал и съм сигурен, че в бъдеще ще го реализират в максимална степен“, заяви опитният специалист.

🔗За още любопитни новини – https://burgaslikesyouth.bg/news/