Август изтича с бързината на пясък между пръстите, но Бургас се готви за поредния незабравим уикенд. Събитията ще са много, локациите – любими, а настроението – максимално лятно. Тази седмица присъствието ще е звездно, защото морският град ще е домакин на мащабен концерт.

Две от актуалните световни инди рок банди – Franz Ferdinand и Nothing But Thievеs – идват за своите първи концерти в България на 11 август (петък). Събитието е част от поредицата на Fest Team BURGAS, наречена SUMMER LIVE, която се провежда на Морска гара, в партньорство с Културно-масова дейност и с подкрепата на Община Бургас. На сцената ще се качи и обичаната българска банда Hayes & Y.

Билети за събитието вече можете да откриете и в Туристически информационен център – Часовника, както и на Магазия 1. На един клик разстояние е и events.gotoburgas.com с онлайн продажба. Можете да закупите пропуск за събитието и от www.ticketstation.bg, в магазини На Тъмно. Повече информация на https://festteam.bg/bsl/.

Ето и какво да очакваме в петък:

17:00 | Вратите се отварят

18:00 | Hayes & Y

19:30 | Nothing But Thieves

21:30 | Franz Ferdinand

Ако искате да сте част от парти без аналог – тогава изберете Solar Island! Остров Света Анастасия ще събере на едно място едни от най-добрите диджеи от световната клубна сцена. Преди броени дни организаторите от Yalta Club обявиха, че всички събития от поредицата Solar Island за периодa 11-13 август се пренасят на любимия остров. Очаква ви 48-часово парти, което ще изпълни желанията и на най-взискателните меломани.

Ето я и новата 48-часова програма за SOLAR Island:

11.08 – Diplo b2b Seth Troxler (night)

12.08 – Victor Calderone (day/night),

12.08 Denis Horvat (night)

13.08 – Dubfire (day)

Билетите за събитията важат без презаверка и ще са ограничени, те могат да бъдат закупени от мрежата Ивентим, ОМV и YALTA CLUB. На страниците на Yalta club и Остров Света Анастасия във Фейсбук ще бъде публикувана допълнителна информация и разписание за корабите, които ще транспортират до и от острова по време на целия уикенд.

Междувременно, отново на 11 август, на остров Света Анастасия почитателите на хубавата българска музика няма да останат разочаровани. Един от най-ярките дуети на българската музикална сцена ви кани на концерт под звездите. Заки и Боби ат „Авеню“ ще изпълнят и песни от новия си проект и ще оставят незабравим летен спомен за публиката на Острова!

Билети можете да закупите:

– В туристически информационен център – Часовника

– В туристически информационен център – Магазия 1, Пристанище Бургас

– Events.gotoburgas.com – bit.ly/3ND10JH

– Grabo.bg

Почитателите на джаза също няма да останат разочаровани – десетото издание на „Джаз в Бургас“ се завръща тази седмица в Експозиционен център „Флора“. На 11 август, петък, ще се насладим на формация EVDN, а след тях на сцената ще изгрее неповторимият талант на Камелия Тодорова. В събота ще се лее джаз с Камен Кацата и Сточна гара, както и с Jean-Yves Candela Trio. Всички събития в рамките на музикалния фест са с начален час 20.00 ч.

Вълнуващи срещи на читатели и автори, представяне на най-новите книжни заглавия и море от книги, красиво подредени по щандовете на български издателства. Това и още много други приятни емоции ще натрупат всички посетители на изложението „С книга на плажа“, което ще се проведе от 9 до 13 август. Превърнало се в традиция и малък празник за четящите, събитието посреща любителите на книгите на алеята срещу Експоцентър „Флора“.

Със сигурност едно от очакваните събития в рамките на изложението ще бъде „Времеубежище у нас и по света“ с Георги Господинов – среща – разговор с писателя, носител на International Booker Prize 2023. Това ще се случи на 11 август, от 19.00 ч., на откритата сцена на „Флора“.

Допълнителна информация за програмата ще откриете в събитието във фейсбук: Фестивал „С книга на плажа“:

https://www.facebook.com/events/797459051928666/797459055261999/

***

За още свежи събития и уникални възможности в Бургас – посетете нашия календар.