Фондация за активно развитие на уеб в България провежда за шеста поредна година конкурса „Сайт на годината”. В надпреварата ще участват създатели на сайтове и приложения, собственици и професионалисти, които работят усърдно в изграждане, оформление и популяризиране на своето дигитално лице. Тази година участниците ще бъдат оценявани от 40 членно жури от доказани специалисти в дигиталната сфера, а също така и от младежко жури. В конкурса могат да вземат участие сайтове на всички езици, които са създадени в България.

Регистрацията за участие приключва на 30 септември. Общините могат да кандидатстват освен в категорията за институционален сайт, но също така и в категория мобилно приложение, личен блог или сайт, сайт на събитие, подкаст, онлайн игра, или сайт на кауза.

При по-малко от 5 номинации, журито има право да не класира победител. Оценката на кандидатурите се извършва по следните показатели: дизайн, маркетинг, програмиране и съответствие с действащите регулации.

За участие в конкурса могат да кандидатстват както общините – собственици на сайтове, така и фирми или екипи, които са разработили съответния сайт.

Повече подробности можете да научите https://bgweb.bg/s/categories/

***

За още конкурси, в които може да участвате – тук.