Българска фондация „Биоразнообразие” отправя лятно предизвикателство, наречено „Жадни за знания”. Освен, че ще научите за влиянието на климатичните промени върху ресурсите, околната среда и обществото ни, ще имате възможност и да спечелите и много награди.

Курсът е част от проекта „Game On! Don’t let climate change end the game“ – инициатива на консорциум от 10 партньори от 8 държави в Централна и Източна Европа. Целта е младите хора по света да се активизират и да се реагира на екзистенциалната заплаха, която климатичните промени представляват за бъдещето на човечеството. Проектът се реализира благодарение на съфинансирането по механизма за образование и повишаване на осведомеността по въпросите на развитието (DEAR).

Climate Compact е лесен за следване курс, който се основава на научни факти, и чрез него ще се запознаете с основите на климатичните промени и как те са свързани с нашия поминък, защитата на биологичното разнообразиe, справедливостта в областта на климата, замърсяването, икономиката и още много теми, разпределени в 12 урока.

Регистрирайте се за курса тук, завършете го, получете сертификат за завършен курс и се присъединете към усилията за справяне с климатичната криза.