Дни на украинската култура ще се проведат в Бургас на 26 и 27 юли на открита сцена „Охлюва” от 18.30 часа. Ще видим вокални и танцови изяви на формации и индивидуални изпълнители, както и образци на изящните и приложни изкуства на украински художници.

Инициативата се организира от сдружение „Украинска диаспора” и „Български център за славянска култура и духовно развитие” с подкрепата на Община Бургас и Почетното консулство на Украйна в България.

Дните на украинската култура в Бургас бяха започнати от първия ръководител на украинската диаспора Марян Горбан преди 20 години и оттогава всяка година през лятото различни професионални и любителски вокални, танцови, естрадни, циркови групи и солови изпълнители участват в този форум.

Тази година са поканени и приятели – българска танцова формация от Сдружение „Учители и приятели по дъх” и талантливата певица Веселина Тодорова.

Това събитие има за цел да покаже на бургазлии и гостите на града украинската култура и традиции, да обедини украинците, живеещи на територията на България и да укрепи българо-украинските културни връзки.