Европейската агенция по околна среда наскоро отправи покана за участие във фотоконкурса ZeroWaste PiX, който е покана за всички нас да поразсъждаваме върху състоянието на съвременната човешка цивилизация. Те канят запалени фотографи от цяла Европа да уловят както добрите — устойчиви, така и не толкова добрите — неустойчиви — модели на производство и потребление, навици и поведение в ежедневието ни.

Тези ежегодни фотоконкурси привличат хиляди хора с креативен поглед, улавящи нашата планета през обектива на камерата. Това е една от основните информационни дейности на EEA, която дава възможност на хората да станат активни участници в повишаването на осведомеността и да помогнат за хвърлянето на светлина върху належащите екологични проблеми и необходимостта от опазване на природата.

Условия:

  • Конкурсът е отворен за граждани на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Турция; Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина;
  • Снимките трябва да бъдат направени в споменатите страните;
  • Всички участници трябва да са навършили 18 години;
  • Трябва да имате пълни авторски права върху изпратения материал;
  • Можете да изпратите максимум 5 записа в конкурса. Всеки ще се обработва отделно, така че трябва да попълните нов формуляр за подаване за всеки запис;
  • С изпращането на запис ще се счита, че сте се съгласили да приемете правилата на състезанието и правилата и условия;
  • Победителите в четирите състезателни категории ще получат парични награди и техните снимки ще бъдат представени в нашите печатни и онлайн продукти. Ще бъде присъдена специална младежка награда за най-добра снимка, изпратена от лице на възраст между 18 и 24 години, а победителят в наградата Public Choice Award ще бъде избран чрез онлайн гласуване. Участието в състезанието е безплатно.

За повече информация как да кандидатстваш – тук.